U koncertnoj dvorani u Novom Pazaru će biti prikazan film

U koncertnoj dvorani 29. i 30. novembra će publika Novog Pazara imati priliku da vide igrani film "Vojna akademija 2", koji je trenutno hit u bioskopima širom Srbije, prenosi portal "Sandžak press".

Premijernoj projekciji u Novom Pazaru će, kako je najavljeno, prisustvovati producenti i glavni glumci zapaženog igranog filma. Domaći film "Vojna akademija 2" u režiji Dejana Zečevića govori o generaciji srpskih vojnih kadeta i njihovom svakodnevnom životu na akademiji.

Tu su obuka i visoka očekivanja glavnih junaka kroz koja prolaze tokom filma. Novi Pazar je 14. grad u kom je organizovana projekcija, ističe glavni glumac Bojan Perić, koji će sa Ivanom Mihajlovićem prisustvovati premijeri i biti gost Kulturnog centra i grada. On kaže da je film u svim gradovima izazvao veliko interesovanje.

Direktor kulturnog centra, Husein Memić, kaže da je kulturni centar vratio veliko platno u koncertnu dvoranu i to ne samo sa igranim filmovima domaće i strane produkcije već i sa 3D tehnologijom. Premijerno prikazivanje filma "Vojna akdemija 2" zakazano je za petak 20:30 časova, a osim ovog u najavljene su i porjekcije animiranih filmova za najmađe.

Ovaj čin vlasti predstavlja promociju srpske vojske koja je učestovala u genocidu i zločinima nad muslimanima i silovanjima muslimanki u Bosni i Hercegovini, Sandžaku i na Kosovu, a da pritom nije učinila ni jedan gest izvinjenja.