Ulice BiH usijane

Reprezentacija BiH večeras iza ponoći dolazi iz Litvanije gdje je pobijedila nacionalni nogometni tim te zemlje rezultatom 1:0. BiH s nestrpljenjem čeka Zmajeve Safeta Sušića.

Već nakon prve sekunde, kada je sudija odsvirao kraj utakmice između BiH i Litvanije, ulice bosanskohercegovačkih gradova preplavili su najstrastveniji navijači, ali i ostali Bosanci i Hercegovci, slaveći plasman nogometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine, javlja Anadolu Agency (AA).
Ulice širom Bosne i Hercegovce bukvalno su usijane, a sa svih strana čuju se navijačke pjesme i slavi se istorijski plasman nogometne reprezentacije na veliko takmičenje. Ovo je prvi put da se nogometna reprezentacija BiH plasirala na Svjetsko prvenstvo od proglašenja nezavisnosti 1992.
Zastave, petarde, vatromet, pjesma i automobilske sirene čuju se sa svih strana, dok hiljade građana i dalje pristižu na trgove svih bh. gradova.
Slavlje će trajati do ranih jutarnjih sati, jer se iza ponoći očekuje i povratak izabranika selektora Safeta Sušića iz Litvanije.