Mjesto nesreće / Foto: Vijesti.me

Više ljudi je poginulo i povrijeđeno kada je autobus rumunjskih tablica poslije izlaza iz tunela probio bankinu na početku mosta sa ilijeve strane i zaustavio se u provaliji na oko 30 do 40 metra od puta, potvrdila je policija Crne Gore.

Autobus je sletio u provaliju duboku 40 metara, kažu u policiji. Kako javljaju crnogorski mediji, ima 13 poginulih i 33 povređenih.
U Klinički centar u Podgorici prevezeno je 11 žena, četiri muškaraca i jedan dječak. Svi oni su u teškom stanju i nalaze se na reanimaciji, javljaju podgorički mediji. Jedna žena, koja je dovezena, ostala je bez noge.
Jedinice policije i Gorska služba spašavanja pokušavaju da iz kanjona izvuku povrijeđene i poginule putnike, čija tijela očevici mogu vidjeti na liticama
Na lice mjesta je krenuo i ministar policije Crne Gore Raško Konjević.
Povrijeđeni koji su dovezeni u Klinički centar u teškom su stanju, kažu ljekari koji su primili povrijeđene.
Nesreća se dogodila oko 17.00 sati u blizini kafane "Počinak", kada je autobus sletio sa mosta Grlo, kod manastira Morača.

Nakon prve informacije iz UP da je riječ o autobusu ukrajinskih tablica, iz vrha MUP-a "Vijestima" je saopšteno da je riječ o autobusu rumunjskih registarskih tablica, koji je oko 15 sati ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Dobrakovo. Iz istog izvora, saopšteno je da je u autobusu bilo 46 putnika.
Prema informacijama "Vijesti" autobus je izašao iz tunela i probio bankinu na početku mosta sa ilijeve strane i zaustavio se u provaliji na oko 30 do 40 metra od puta.