On nas kida!

Gradonačelnik Preševa Shqiprim Arifi izjavio je da ga premijer Albin Kurti ne zove na sastanke koje ima sa političarima iz tri opštine na jugu Srbije zato što je odbio da bude njegov poslušnik.

U razgovoru za Reporteri Arifi je ponovio optužbe da Kurti pravi političke podjele u Preševu, Medveđi i Bujanovcu.

“Kurti me ne poziva jer smo imali konceptualni sukob oko političkog pristupa. Bio sam protiv širenja Samoopredjeljenja u Preševskoj dolini, već za pristup koji je u interesu Albanaca iz `doline`. Kurti to nije prihvatio. Hteo je da budem njegov poslušnik u odnosu na Preševsku dolinu, ali to nisam. Pričam o stvarima onakve kakve jesu”, rekao je Arifi.

On je rekao da Kurti na taj način dijeli Albance sa juga Srbije.

“Nepozivanjem dijela Preševske doline na mitinge, gdje ja i još neki predstavljamo najveće stranke je podjela Albanaca. To je mogla da bude teorija, ali sa pristupom koji je imao u Albaniji, sa tamošnjim učešćem na parlamentarnim izborima, kao i pristupom u Sjevernoj Makedoniji, dokazuje da pokret Samoopredjeljenje samo dijeli Albance. Ali, Samoopredjeljenje dijeli i Albance na Kosovu jer dodeljuje kapitalne investicije samo onim opštinama gdje su na vlasti. To su podele na sve strane. Bojkot izbora u Preševskoj dolini je posljedica Kurtijeve politike podjela. On nas kida”, rekao je Arifi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri