Politički analitičar

Politički analitičar Mentor Nazarko izjavio je da će Albin Kurti iz 2013. godine uništiti Kurtija iz 2023. godine, jer se bez izvinjenja odrekao nekih od najvažnijih pitanja na kojima je gradio svoju političku karijeru, kao što su zastava, nacionalno jedinstvo, ujedinjenje, pregovori.

"Ali, politika je nastala uglavnom ponovnim poricanjem onoga što su bile glavne bitke vođene iz opozicije”, konstatovao je Nazarko za ABC news.

Kaže da nije saglasan sa opozicijom u stavu da zapadni partneri imaju namjeru da unaprede poziciju Kosova u pregovorima.

“Naprotiv, mislim da oni koji su stvorili Kosovo žele da od njega naprave samostalnu državu, koja živi u miru sa svojim susjedima. Tako da je dobar dio stvari koje je opozicija danas artikulisala, propagandnog karaktera. Opozicija na taj način podstiče neku vrstu nezadovoljstva kosovskog javnog mnjenja zapadom”, naveo je on.

Nazarko je kazao i da se ne očekuju izbori na Kosovu, poslije izbora u Srbiji.

„Ne vjerujem da poslije izbora u Srbiji može da bude izbora na Kosovu, jer bi to prolongiralo postizanje opipljivog rezultata u dijalogu za još nekoliko mjeseci. Međunarodna zajednica ne želi da ima zastoja u EU ili u izbornoj godini u SAD”, rekao je Nazarko i dodao da odsustvo izbora znači da se Kurtiju “ i najteže situacije, kroz propagandu predstavljaju kao uspješne”.

Izvor: Kosovo online/ABC news