Premijer Albanije

Premijer Albanije Edi Rama reagovao je na napad na Kosovu. Kroz reakciju, Rama je izjavio da zločinci, počinioci incidenta, moraju biti izvedeni pred lice pravde.

„Tragedija gubitka života službenika Policije Kosova najveće je zvono za uzbunu do sada, u kontinuiranom riziku da dugotrajna kriza eskalira u oružani sukob. Zločinci koji su oduzeli život nedužnom čovjeku, koji je služio u državnoj uniformi, snage za sprovođenje zakona Republike Kosovo, moraju biti izvedeni pred lice pravde“, napisao je Rama.

Rama je dalje rekao da evroatlantska zajednica mora da okupi svu svoju impozantnu snagu i da nepovratno posadi Kosovo i Srbiju za sto dijaloga o normalizaciji.

„Sazivanje vanredne mirovne konferencije, pod nadzoromi uz garancije EU i SAD i istovremeno preduzimanje svih vanrednih mjera sa Kforom, kako bi se sprečila dalja eskalacija situacije, strateška su neophodnost ne samo za red i bezbjednost na Kosovu danas, već i za sutrašnji mir i budućnost regiona, prije nego što se produžena kriza na sjeveru Kosova otrgne kontroli i pretvori u destabilizujući požar za ceo region“, zaključuje Rama.