Advokat iz Albanije

Advokat iz Albanije Kreshnik Spahiu je, komtarišući izjavu predsjednice Kosova Vjose Osmani da će, ukoliko se uvede suspenzija vizne liberalizacije, to ubiti dijalog Kosova i Srbije, ocjenio da Kosovo "nema luksuz" da se na takav način obraća zapadnim silama, i upozorio da će posljedice takvih stavova trpeti građani, kojima će biti ugrožena sloboda kretanja, prenosi Klan Kosova.

On ističe da je Kosovo Zapada stvorio i da su prijetnje francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu "vrsta ludila".

"Ono što se desilo u Sloveniji i Macronova izjava je jedna od najozbiljnijih poruka za Kosovo od stvaranja države.  Kosovo je trenutno jedina država na svijetu pod sankcijama SAD i EU, zemlja koju je stvorio Zapad i on sam ga je i sankcionisao. Da je Osmani u nekoj drugoj zemlji, njen položaj bi bio ugrožen. Država Kosovo je krecija Zapada", rekao je Spahiu.

Prema njegovim riječima, Osmani je upotrebila neadekvatnu terminologiju za obraćanje Vašingtonu, Parizu i Berlinu.

"Osmani je upotrebila terminologiju koja ne odgovara šefu države, govoreći da dijalog Kosova i Srbije umire. To je neka vrsta ludila. Kosovo nema taj luksuz da se tako obraća Parizu, Berlinu, Vašingtonu. To je vrsta samoubistva, ne za Vjosu, već zbog štete koju donosi narodu Kosova. Pogrešni koraci koje preduzimaju ovi ljudi nanose štetu narodu Kosova, rizikujući izolaciju kroz suspenziju viza", rekao je Spahiu.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova