Deseti po redu

Deseti festival „Mirëdita, dobar dan!“ biće održan od 4. do 6. maja u Prištini, a otvoriće ga film Radivoja Andrića „Ljeto kada sam naučila da letim“, piše Klan Kosova.

Prištinska publika imaće priliku da se upozna sa radom i muzikom ženskog romskog benda `Pretty Loud`, koji kroz svoje pjesme na romskom, srpskom i engleskom jeziku govore o stereotipima, socijalnoj pravdi, rasi ali i o svojim izazovima i nadanjima.

Pesnici Mirjana Narandžić i Đorđe Simić na pesničkoj vječeri govoriće o svojim djelima i čitati svoje pesme.

Kao i ranijih godina, kako se dodaje, tokom festivala govoriće se o važnim temama za Kosovo i Srbiju kroz promociju knjige “Druga Srbija: Srđa Popović”, Shkelzena Gashija i debatu “Drugo nasljeđe”, debatu “Sloboda kretanja u regionu: Vrijeme je”, promociju knjige “Trenutak kada je meni počeo rat” i razgovor sa autorima knjige.

Festival će zatvoriti predstava Ivora Martinića „Bilo bi šteta da biljke krepaju“ i muzikom koju će puštati beogradski DJ Flip.

“Inspiracija za festival je Bekim Fehmiju, poznati albanski, kosovski, beogradski i jugoslovenski glumac koji predstavlja simbol jedinstva, kao i mogućnost povezivanja dva kulturna prostora u jednu jedinstvenu cjelinu”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova