Predsjednik Crne Gora

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni predsjednik Crne Gora Milo Đukanović smatra da njegov protivkandidat u drugom izbornom krugu, Jakov Milatović "nastupa sa platforme 'velike Srbije'". Političko stanje u svojoj zemlji u posljednje dvije godine okarakterisao je kao „agoniju crnogorskog društva“, prenosi Blic.

Komentarišući prvi izborni krug, Đukanović je rekao da većina njegovih protivkandidata nastupalo sa platforme "velike Srbije".

„To je nesumnjivo, Andrija Mandić, Goran Danilović koji to s ponosom ističu, ali koliko god pokušavali da se prikriju to su i Aleksa Bečić i Jakov Milatović. To je svakome ko zagrebe malo ispod površine potpuno jasno. I jedan i drugi su poletarci SNP-a koji su na svakom raskršću kroz koje smo prolazili, bili protiv Crne Gore. Njihov temelj je tamo, i nisu se oni mnogo odatle pomerili, ako su se uopšte pomjerili“, kazao je Đukanović.

Crnu Goru nakon predsjedničkih očekuju i vanredni parlamentarni izbori, Đukanović kaže da se predstojeći predsjednički izbori mogu posmatrati kao prvo poluvrijeme.

„Pobjeda na parlamentarnim izborima vratiće Crnu Goru u normalnost“, rekao je on i ponovio da je tokom protekle dvije i po godine Crna Gora iz stanja dobrog prosperiteta, napretka prema Evropskoj uniji, ušla u jedno potpuno nenormalno političko stanje. To stanje je opisao kao "agoniju crnogorskog društva".