VERBALNI DELIKT U NAJAVI

Ana Grozdanović, članica Privremenog organa SPS-a u Nišu, predložila je da se svaki negativan komentar o liku i postupcima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kažnjava zatvorskom kaznom.

"Zamolila bi svoje političke kolege koji sjede u poslaničkim klupama da dignu glas i izbore se za zakon koji bi kažnjavao sve koji ostave loš komentar prema predsjedniku države. I za druge ozbiljnije planove protiv predsjednika, još ozbiljnije kazne", objavila je Grozdanović na svom Instagram profilu.

Prema njezinim riječima, takvim će se rješenjem "naučiti pameti", a predsjednik će se zaštititi na sve moguće načine.

"Sve je to smišljeno kako bi mu se iscrpila energija u trenutku kada su pred njim velike odluke. Ti hrabri momci pročitat će tamo pokoju knjigu, malo se educirati, istrenirati da budu zadovoljniji sobom i razmišljati o svom ponašanju u budućnosti", napisala je.

Široj političkoj javnosti Grozdanović je postala poznata krajem prošle godine kada je na skupu socijalista u Nišu, između ostalog, izjavila da su "samo hrišćani pravili katodne i radio cijevi" i da narod treba da se raduje jer "u samo jednoj sekundi pojavit će se velika svjetlost s neba, zbog koje će ljudi pomisliti da je u toku nuklearni rat".