Portparol EU za spoljne poslove

Sastanak 13. maja na nivou glavnih pregovarača poslužiće kao priprema za naredni sastanak na visokom nivou u dijalogu Kosova i Srbije, rekao je portparol Evropske unije za spoljne poslove Peter Stano, prenosi Koha.

U odgovoru za taj medij Stano je rekao da sastanak u petak glavnog pregovarača Kosova Besnika Bislimija i Srbije Petra Petkovića ima za cilj nastavak razgovora o pronalaženju puta napred u nizu pitanja.

Ponovo će se na dnevnom redu naći pitanje registarskih tablica, energenata i nestalih lica.

"Dijalog uz posredovanje EU biće nastavljen 13. maja sastankom na nivou glavnih pregovarača u Briselu. Cilj je da se nastave diskusije o pronalaženju puta napred u vezi sa brojnim pitanjima i da se pripreme za sljedeći dijalog na visokom nivou. Sva pitanja o kojima je bilo riječi na posljednjem sastanku u aprilu biće ponovo na dnevnom redu, posebno za registarske tablice, energetiku i nestala lica", rekao je Stano.

Posljednji sastanak u okviru kosovsko-srpskog dijaloga, između premijera Kosova Albina Kurtija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, održan je u julu prošle godine. Prošle nedjelje u Berlinu su imali neformalnu večeru, na poziv njemačkog kancelara Olafa Scholza.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore