Diplomatski forum u Antaliji

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla-Schwarz izjavila je da su sve zemlje Zapadnog Balkana, sem Srbije, jasno stale na stranu EU i osudile rusku invaziju na Ukrajinu.

"Srbija to nije uradila i treba da iznese svoj stav. Danas više ne možete sjediti na dvije stolice, i s Rusijom i Evropom u isto vrijeme", rekla je Gërvalla-Schwarz na panelu "Dijalog za pomirenje na Balkanu" u okviru Diplomatskog foruma koji se održava u Antaliji.

Ona je govorila i o poziciji Kosova u vezi sa dijalogom, susedskim i regionalnim odnosima, kao i naporima Kosova i posvećenosti procesu integracija i članstva u Evropskoj uniji, objavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kosova na Facebooku.

Na panelu su, osim Gërvalle-Schwarz, učestvovali je i potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani, ministarka za Evropu i spoljne poslove Albanije Olta Xhaqka, visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Christian Schmidt i specijalni predavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

U okviru Diplomatskog foruma, kako je najavljeno, Gërvalla-Schwarz će se sastati sa kolegama iz različitih država.

Izvor: Kosovo Online