VUČIĆEV TABLOID IMA NOVU TEORIJU

Pozivajući se na kineskog generaa Qiao Liany koji je i zajedno sa Wang Xianguo 1999. godine objavio knjigu pod nazivom „Neograničeno ratovanje", beogradski tabloid Informer donosi nevjerovatnu teoriju zavjere.

U pomenutoj knjizi nagovešteno je da će „u rasponu od aviona, topova, otrovnih gasova i biohemijskih bombi do kompjutorskih virusa, mrežnih pretraživača i finansijskih derivata".

Ratovanje će, napisali su autori pomenute knjige još 1999. godine, „nadići sve konvencionalne granice i ograničenja područja konflikta, a bojno polje biće svuda tako da će granice između rata i ne-rata vojske i ne-vojske biti potpuno izbrisane".

Autori su iznijeli i svoje viđenje razloga za NATO intervenciju u Srbiji 1999. godine
 
"Razlozi su finansijske prirode. Prvog januara 1999. godine rođen je euro, tri meseca kasnije izbio je rat na Kosovu. Mnogi ljudi su mislili da je do rata na Kosovu došlo zbog toga što su SAD i NATO udružili snage da se bore protiv Miloševićevog režima koji je masakrirao etničke Albance na Kosovu stvarajući užasnu humanitarnu katastrofu. Nakon rata  laž je brzo izbila i Amerikanci su priznali da je to bio potez koji su zajednički odigrali CIA i zapadni mediji kako bi srušili vladu tadašnje Jugoslavije."

U daljoj analizi objašnjava se da su nakon 72 dana rata Evropljani uvidjeli da su prevareni. Naime, pokretanje eura donijelo je veliko samopouzdanje Evropljanima.  Postavili su kurs eura prema dolaru 1: 1.07.

Nakon izbijanja rata na Kosovu Evropljani su bili potpuno uključeni u NATO akcije kao podrška američkim napadima. Kineski general zaključuje: Nakon 72 dana bombardovanja Jugoslavija se pokorila. Ali nakon svega toga Evropljani su otkrili da se računi ne podudaraju. U tih sedamdeset dana euro je zapravo osakaćen. Kad je rat završio, euro je pao za 30 posto, na 0,82 dolara za jedan euro. Evropljani su se počeli buditi. To je razlog zašto se kasnije, kada su se Sjedinjene Države borile u Iraku, Francuska i Nemačka čvrsto protive  tom ratu.

- Da li u odnosu eura prema američkom dolaru možemo tražiti razloge za migrantsku krizu, odnosno, da li je ekonomsko sputavanje EU, pa i konačan raspad ove zajednice, krajnji cilj kreatora migrantskih talasa? Da pojednostavimo: da li je cilj „balkanizacija" EU, pita se Informer na kraju sumanutog teksta.

Izvor: SlobodnaBosna