Srbija

Odmah po prijemu u bolnicu, navodi ministar Zlatibor Lončar, procijenjeno je da je Aleksandar Vučić životno ugrožen.

Srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar istaknuo je u nedjelju u izjavi agenciji Tanjug da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima kronične, manje probleme sa srcem, ali da je u petak došlo do ozbiljnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, kada je odlučio obratiti se liječnicima Vojnomedicinske akademije (VMA) u Beogradu.
"Odmah po prijemu procenjeno je da je predsednik Srbije životno ugrožen", rekao je ministar Lončar.
U toj zdravstvenoj ustanovi su medicinski timovi momentalno proveli sve neophodne mjere za saniranje tako ozbiljnog stanja, a Vučić je, prema riječima ministra Lončara, "dobro reagovao na terapiju koja mu je prepisana".
Ipak, stručni timovi VMA su predsjedniku Srbije preporučili da u idućem razdoblju smanji svoje redovne aktivnosti kako bi se u potpunosti oporavio od pogoršanja zdravstvenog stanja do kojeg je došlo u petak.

I Vučićeva zahvala

Nakon što je u petak završio u bolnici zbog kardiovaskularnih problema, Aleksandar Vučić zahvalio se dan kasnije "svima koji su brinuli" te najavio da se na posao vraća u ponedjeljak.
"Hvala lekarima i zaposlenima na VMA. Hvala svima koji su brinuli. Već od ponedeljka biću u punom radnom pogonu", objavio je Vučić na Twitteru.
Prethodno je njegova savjetnica Suzana Vasiljević potvrdila kako je zdravstveno stanje predsjednika Srbije "stabilno", ali se "zbog predostrožnosti još nalazi na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu".
Generalni sekretarijat predsjednika Republike Srbije potvrdio je u subotu da je Vučić na VMA primljen u petak, u kasnim poslijepodnevnim satima, prenio je u subotu Tanjug.