Zbog skandiranja UÇK

Petorici turista sa Kosova, koji su u u noći između srijede i četvrtka u Ulcinju pjevali pesme o Oslobodilačkoj vojsci Kosova i omalovažavali crnogorske policajce, crnogorske vlasti uskratili su boravak u Crnoj Gori na šest mjeseci i novčano ih kaznili sa po 360 eura, nezvanično saznaje Glas Amerike u crnogorskoj policiji.

Izvor Glasa Amerike rekao je da su protiv mladića sa Kosova podignute prekršajne prijave zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, jer su se prošle noći na ulcinjskom Pristanu “nepristojno ponašali, glasno pjevajući pesme o OVK, uz uzvike 'Ua, policija' prilikom policijske intervencije".

Isti izvor rekao je da je mladićima izrečena prekršajna kazna u visini od po 300 eura, a moraće da plate i po dodatnih 60 eura zbog toga što nisu prijavili svoj boravak u Ulcinju.

“Petorici mladića uskraćen je boravak u Crnoj Gori u narednih pola godine”, rekao je izvor Glasa Amerike, koji nije mogao da potvrdi da li su oni već napustili Crnu Goru.

Portal Antena M javio je da su mladići sa Kosova, prilikom saslušanja kod sudije za prekršaje, priznali delo koje im je stavljeno na teret, navodeći da su bili pod dejstvom alkohola.