Na mandat od četiri godine, tajnim glasanjem izabrabran je novi odbor od osam članova koji će predstavljati Islamsku Zajednicu u Dragašu naredne četiri godine.

U prostorijama nove džamije u Dragašu, u prisustvu imama i po dva člana džamijskih odbora iz Gore i Opolja, tajnim glasanjem izabran je novi Odbor Islamske Zajednice Dragaš od osam članova. 
Skupštinu je otvorio domaćin, imam dragaške nove džamije, Driton ef. Qengaj prelepim učenjem sure iz Kurana. Prisutnima se obratio odlazeći predsjednik Džemal Abdula koji je u kratke crte rezimirao svoj mandat i zahvalio imamima na saradnju.
Rexhep Luma, u svojstvu nadgledača ispred Predsjedništva Islamske Zajednice Republike Kosova, pozdravio je prisutne i istakao da mandat predsjednika i odbora traje četiri godine i pojasnio administrativne nedoumice oko izbora. 
 Formirano je tročlano radno predsjedništvo, a nakon toga na prijedlog pojedinih imama i džematlija formirana je i tročlana izborna komisija.
Izborna komisija imala je zadatak da sastavi listu kandidata za buduće odbornike. Listu koju je sastavila izborna komisija bila je na prijedlog džematlija i prijedlog imama te ukupno je brojila 21. kandidata. Glasači su imali pravo da od 21 kandidata koji su bili na listi za odbornike zaokružiti najviše 8 kandidata.
Posle tajnog glasanja i nakon prebrojenih lističa od strane izborne komisije i radnog predsjedništva za sljedeće četiri godine članovi skupštine svoj glas su povjerili sljedečim kandidatima koji su izabrani za odbornike u Odboru Islamske Zajednice Dragaš.
1. Edžmein Redžepi
2. Admir Balje
3. Haris Šemsidini
4. Gazmen Tairovci
5. Mersin Spahiu
6. Samidin Flugaj
7. Nail Sinani
8. Osman Mehmeti
U opštini Dragaš ukupno ima ukupno 42 džemaata, 39 su se odazvali skupštini, osim džemaata Dikance i Baćka koja su bez imama, kao i Orčuša koja ima samo džamijski odbor.