Predstavnici Turske vladine organizacija za prosperitet i saradnju (TIKA), predvođeni direktorom ogranka u Prištini Ejupom Javuzom Umutlijem, posjetili su u petak selo Kukuljane, kako bi direktno na terenu vidjeli mjesto na kome će biti izgrađen novi rezervoar za vodu.

Mještani sela Kukuljana su januara aplicirali za pomoć u izgradnji rezervoara za vodu kod ove organizacije
Predstavnici TIKA su u pratnji seoskog inicijativnog odbora i predsjednika DSV Usmena Baldžija su posjetili mjesto na kome se planira izgradnja novog rezervoara za vodu, koji će dugoročno riješiti problem vodosnabdjevanja mještana Kukuljana. 
Susret delegacije TIKA bila je prilika da se dogovori saradnja i na drugim investicionim projektima u Gori.
U veoma srdačnom i otvorenom razgovoru Usmen Baldži i direktor ogranka ove organizacije u Prištini Ejup Javuz Umutlu, dogovoreno je da se ova saradnja nastavi i podigne na institucionalni nivo, s obzirom na potrebe ovog područja i spremnost turske organizacije da pomogne mještanima Gore.
Konkretni prijedlozi budućih infrastrukturnih projekata u Gori biće predstavljeni na sastanku predstavnika DSV-a i predstavnika TIKA, u prostorijama ove organizacije u Prištini, kako je rečeno, u što skorijem roku.