Međunarodni festival Skulpture "Sculp Fest" je sinoć započeo svoju ediciju, koja se organizuje u sklopu Autostrada Bienniale (Međunardoni bienale savremene umjetnosti). Festival je započeo pokockavanjem Prizrena sa 20.000 ledenih kocki u obliku kaldrme.

Referentna tačka prve večeri festivala bila je kaldrma, gdje je ulica "Marin Barleti", historijska zona grada Prizrena, prekrivena je bila sa 20.000 kaldrma od leda, unutar kojih su bile zamrznute pisane poruke građana, vrativši Prizrenu 20.000 duhovnog blaga.

Novim putem, prekrivenim kaldrmom od ledenih kocki, sinoć je Prizren postao most povezivanja između prošlosti i sadašnjosti.

Prva noć, dio kampanje "KALDRMA", započela je pričama Prizrenaca na sceni, i nastavljena jazz muzikom, u interpetaciji Ilira Bajrija, Fationa Miftarija, Tomora Kuçija, Visara Kuçija, Enesa Bajramliqa i Labinota Sponce.

Sa scene postavljene ispred starog historijskog objekta, prisutni su mogli uživati u interpretaciji umjetnika i bili u prilici pročitati poruke koje su bile zamrznute unutar ledenih kocki.