Ministar održao riječ, Babarogić ostaje u Prizrenu

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić u Prizrenu je posjetio Dragana Babarogića čija je kuća nedavano renovirana. Uručivši mu pomoć, Jevtić je istakao da je Dragan simbol opstanka u ovom gradu.

Dragan Babarogić nikada nije napuštao svoj dom u Prizrenu. Živio je sa bolesnom sestrom u teškim uslovima, u ruiniranoj kući. Iako mu je nedavno renovirana kuća uz pomoć ministarstva za zajednice i povratak, Draganova mjesečna primanja iznose svega 40 eura.

Ipak, Dragan ne pomišlja da napusti Prizren.

"Otišao tamo, otišao ovamo, isto mi je. Bolje je biti u svojoj kući. Svoja kućica – svoja slobodica, tako je moj otac uvijek govorio", kaže Dragan.

Službenik za povratak u opštini Prizren, Sima Andrijević, podsjeća da je o slučaju Babarogića obavještavao mnoge nadležne institucije, ali nije naišao na pomoć i podršku. Sada kad je Ministarstvo za zajednice i povratak spremno da pomogne, nažalost nema povratnika.

"Vrlo je teško reći za srpsku povratničku porodicu da je kompletna. Muž i žena, otac i sin, majka i sin, ne čine cijelu porodicu. U Prizrenu imamo jedno dijete, Milicu Đorđević i četvero djece u selu Novake. Ne vidimo da se broj Srba povećava uprkos mirnoj situaciji koja vlada u našem gradu", naglašava Andrijević.

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić poručuje da će i ubuduće nastaviti da pomažu socijalno-ugroženim, ali i povratničkim porodicama.

"Nama je bilo važno da njemu pomognemo kao što pomažemo svima koji žive u teškim uslovima i koji su uprkos svim problemima uspjeli da ostanu i opstanu na ovim prostorima. Ministarstvo za zajednice i povratak će i u narednom periodu raditi na opstanku kao i na povratku, jer su ove dvije stvari podjednako važne za nas", rekao je Jevtić.

Pored novog stambenog objekta, Ministarstvo za povratak je Babarogiću obezbjedilo namještaj i posteljinu.