Uklonjeno na desetine prosjaka

Oko 400 predstavnika poslovne zajednice u Prizrenu, potpisali su peticiju za uklanjanje osoba koje traže milostinju. Policijski zvaničnici kažu da su preduzeli operativni plan kojim su tri dana zaredom bili u potrazi za njima, piše portal "PrizrenPress".

Glasnogovornik regionalne policije u Prizrenu Hazir Berisha, izjavio je za Radio Kosova, da su uhvatili na desetine prosjaka, uglavnom iz Albanije, koji su također predati sudu i obećao je da će se akcija nastaviti.

On je rekao, da su većina prosjaka državljani Albanije, ali ne nedostaju i oni sa Kosova. Prema riječima kapetana Berishe, u ovom slučaju žrtve su djeca koja silom ili milom prose. Hazir Berisha je rekao da će se akcija za njihovo uklanjanje nastaviti u narednih nekoliko dana.

U međuvremenu "Besimi", restoran u centru grada je jedan od poslovnih objekata u Prizrenu koji se svakodnevno suočava sa osobama koje traže milostinju. On kaže da veliki broj njih u većini slučajeva čak i gnjavi njegove klijente. Vlasnik restorana se nada da će organi reda uhvatiti ove osobe i poslati u mjesta iz kojeg dolaze.