Počelo suđenje u Osnovnom sudu u Prizrenu

Predsjednik opštine Prizren, Ramadan Muja je pred sudskim vijećem izjavio da je nevin. "Ja sam nevin", rekao je Muja. On je kazao da je razumio optužbu. Izjavu da su nevini rekli su i ostali direktori direktorijata opštine Prizren, prenosi portal "Prizrenpress".

Predsjednik opštine Prizren Ramadan Muja se pojavio na sudu sa smješkom. Prvi čovjek Prizrena, zajedno sa svojim direktorima je sjeo na optuženičkoj klupi u Osnovnom sudu u Prizrenu.

Muja je, za razliku od prethodnih ročišta u sud ušao smijući se. On se prije nego što je sjeo za optuženičkom klupom pozdravio sa svakim advokatom optuženih.

Predsjednika opštine Ramadan Muja, tereti optužba ispisana na 21 strani, po kojoj on i Sadik Paçarizi - direktor Direktorijata urbanizma i prostornog planiranja, Avni Ademaj - bivši vršilac direktora Direktorijata geodezije i katastra, Kadri Ukimeri - bivši direktor Direktorijata geodezije i katastra, Abdullah Tejeci - sadašnji direktor Direktora geodezije i katastra i Minir Krasniqi - direktor Direktorijata Administracije, terete se za zloupotrebu službenog položaja u pružanju društvene imovine na korišćenje nekim kompanijama, u cilju lične koristi.

Predpretresni sudija, Vladimir Nikula, nedavno je odobrio zahtjev tužioca koji vodi tužbu, Natashe Vikeri o konfiskaciji putnih isprava optuženima.