Već devetu godinu za redom mladi volonteri Prizrena organizuju gumenijadu “40 Bunar fest” kojom skreću pažnju na značaj očuvanja rijeke Bistrice.

U utrci gdje se 40 učesnika na velikim unutrašnjim gumama kamiona i traktora spušta brzacima rijeke Bistrice svi su bili pobjednici, jer su još jednom ukazali na važnost zaštite okoline, posebice voda.
Za utrku se prijavilo oko 60-ak omladinaca od kojih je 40 izabrano u takmičarski dio programa. 
Jedan od organizatora ove manifestacije Dren Shporta, kaže da su još jednom uspjeli da na ovaj način ukažu na problem zagađenja voda.Dren Shporta
“Veoma mi je drago da je danas sve prošlo idealno s obzirom da je postojala bojazan zbog nabujale Bistrice, tako da smo brinuli za sigurnost takmičara, no ispalo je super. Juče smo imali akciju čišćenja korita rijeke, što nije radi takmičenja, već poruka građanima Prizrena da se mora čuvati naša rijeka, jer drugu  nemamo. Od prijavljenih 60 takmičara izabrali smo njih 40 i to one starije od 18 godina. Start je bio kod Krk-bunara, a cilj kod Starog mosta. Ove godine nemamo nekih posebnih nagrada za pobjednike jer su, po nama, danas svi pobjednici jer je ovo poruka nas mladih za očuvanje rijeke Bistrice. Zahvaljujem se sponzorima ove manifestacije, a najveću zahvalnost dugujemo našim sugrađanima koji su čitavu etapu pozdravljali velikim aplauzima. Zagađenje vode ne poznaje granice, tako da je svi moramo čuvati i racionalno koristiti, jer voda je stvar naše kulture i našeg života”, rekao je Shporta.
Nakon sportskog dijela ovog druženja mladih, za sve prisutne je organizirana rege žurka, koja će potrajati do večernjih sati uz bend muzičara iz Tetova. 
Vinetu Ganić