Najviše pogođeno Mušnikovo

Snažan vjetar visokog intenziteta koji je neprestano duvao u utorak načinio je štetu u nekoliko sela u dolini rijeke Bistirice u Župi u Prizrenu, većinski nastanjenoj Bošnjacima, koja su ostala bez struje. Mušnikovo je selo koje je najviše pogođeno, gdje mještani kažu da ne pamte ovakav snažan vjetar. Vrijednost štete na zgradi škole u Mušnikovu i na nekoliko krovova kuća koji su oštećeni kažu da je oko 4 hiljade eura.

Najviše štete je pretrpjelo Mušnikovo u Župi, od snažnog vjetra za kojeg mještani kažu da se ne sjećaju da se ikada desio. Situacija je slična i u ostalim selima Župe. Osim objekta škole koji je pretpio veliku štetu i ograde sportskog igrališta u Mušnikovu, selu nastanjenom Bošnjacima, došlo je i do štete na krovovima kuća, a put je blokiran kao posljedica obaranja drveća, piše javni servis RTK.

Predsjednik Mušnikova, a i direktor osnovne i niže srednje škole "Mušnikova", Sedat Bajrami kaže da je o situaciji obavijestio i policiju i Agenciju za šume Kosova.

On je naveo da je kao rezultat nevremena selo tokom utorka ostalo bez električne energije, a također i nastava se nije odvijala. Prema riječima Bajramija, iznos materijalne štete kao posljedica vjetra iznosi oko 4 hiljade eura.

U međuvremenu, i regionalna kompanija vodosnabdjevanja "Hidroregjioni Jugor" je obavijestila sve potrošače da zbog snažnog vjetra je došlo do problema u snabdjevanju električnom energijom kod lokacije "Krk bunar" i kao posljedica toga došlo je do poremećaja snabdjevanja pijaćom vodom u nekim dijelovima grada.

"Hidroregjioni Jugor" je objavio da su obavještene ekipe KEK-a o situaciji i da se očekuje uklanjanje kvarova.