Nova turistička ponuda Prizrena

Zamjenik predsjedavajućeg Skupštine opštine Prizren Ćemailj Kurtiši danas je svečano otvorio suvenirnicu gdje će biti izloženi antikviteti sa ovih prostora i gdje će se turistima nuditi prodaja suvenira ručne izrade. Prostorija se nalazi u sklopu Evropskog centra (bivši kino “Radnik“)

Otvaranje suvenirnice je u sklopu saradnje opštinskih struktura sa Komitetom za lica sa ograničenim sposobnostima i Komisije za ravnopravnost polova sa idejom da se osobama sa ograničenim sposobnostima obezbjedi jedan prodajni prostor u Prizrenu, gdje bi prodavali svoje suvenire.
“Lica sa ograničenim sposobnostima, a radi se pretežno o Udruženju žena Prizrena, mogu od danas ponuditi svoje proizvode ili eksponate. Dakle, dijelove Ćemailj Kurtišinaše narodne nošnje ili ono što one izvezu i heklaju. Time bi se otrgla od zaborava naša tradiciju i narodnu nošnju a i povećala turistička ponuda grada Prizrena. Nadamo da će otvaranje ovakvog objekta poprimiti jedan ozbiljniji karakter te da će oni koji izlažu svoje proizvode uspjeti u svome poslu i privući  još veći broj turista“, rekao je za naš portal Ćemailj Kurtiši.