Sinošnjim koncertom na trgu Šadrvan u Prizrenu završena je trodnevna proslava petogodišnjice nezavisnosti Kosova koju je ove godine organizovao Direktorijat za kulturu omladinu i sport opštine Prizren.

Na koncertu na prepunom Šadrvanu su učestvovale mnoge poznate estradne zvijezde sa Kosova i iz Albanije i kulturno-umjetnička društva iz prizrenskog regiona iz svih nacionalnih zajednica koji žive na ovim prostorima.
Bošnjačku zajednicu predstavljali su najmlađi članovi kulturno-umjetničkog društva “Šarski Behar” koji su izveli dva narodna kola te bili ispraćeni velikim aplauzom prisutnih.
U isto vrijeme kada se na Šadrvanu održavao koncert, u Domu kulture “Xhemajli Berisha” održavala se manifestacija “Izbor za Miss” u povodom petogodišnjice nezavisnosti Kosova.
Na ovoj vrlo posjećenoj manifestaciji u finalnoj večeri učestvovale su djevojke iz Albanije i sa Kosova, koje su od preko stotinu prijavljenih u protekla tri mjeseca izabrane među 20 najljepših. One su četiri puta izlazile na binu u različitoj odjeći i time omogućili stručnom žiriju da ocijeni njihov stajling, stil i ponašanje na bini. Žiri su sačinjavali poznata imena iz svjeta politike, književnosti, novinarstva...
U muzičkom dijelu programa učestvovali su pjevači-amateri koji su na albanskom, turskom i bosanskom jeziku otpjevali po par pjesama dok su se najmlađi članovi romskog kulturno-umjetničkog drustva “Durmish Aslano” predstavili sa dva narodna kola te dobili velike aplauze za sve ono što su prikazali u svom desetominutnom programu.
Nakon tročasovnog programa stručni žiri je odlučio da “Miss 5 godina nezavisnosti Kosova” bude Luma Ibraj iz Tirane.
Jedan od organizatora manifestacije je ispred NVO ”Spektar” bila i Fikreta Radonćić, koja kaže da su htjeli da cio Izbor za Miss bude glamuruzan i lijep umjetnički događaj.
“U saradnji sa NVO “Freedom” i njihovim predstavnikom Shpejtinom Zejnulahuom, koji  ima iskustva u ovakvim manifestacijama, uspjeli smo da izbor za Miss bude jedno prekrasno druženje prije svega. Djevojke su iz Skadra, Tirane i mnogih gradova iz Albanije, a takođe i iz gradova na Kosovu. Zahvaljujem se opštini Prizren kao i mnogim sponzorima koji su omogućili da večeras svi zajedno provedemo jedno divno veče te se nadam da ćemo i ubuduće imati ovakve manifestacije u našem gradu”, rekla je Fikreta Radonćić.
Tako su i najljepše djevojke iz dvije države dale svoj doprinos ovom velikom prazničnom događaju za sve građane Kosova…