Povratak opozicije u opštinski parlament Prizrena ni jučer nije rješio, sada već, zastarjeli problem - logo opštine Prizren. Odluka Ustavnog suda Republike Kosova očekuje svoj epilog, nakon rasprave planirane nakon dvije nedjelje.

Skupština opštine Prizren je raspravljala o jedinoj tački dnevnog reda - o izvještaju komsije, koja  shodno odluci Ustavnog suda Kosova, pripremila je novi prijedlog o izgledu logoa opstine.

Međutim, na zahtjev odbornika iz bloka opozicionih partija predložena je izmjena dnevnog reda kojom je zatraženo upotpunjavanje komisije za izmjenu statuta opstine, komiteta za politiku i finasije, komiteta zajednica, statutarne komsije, dok je u načelu prihvaćeno i formiranje nove komisije o zločinima srpskih snaga u prizrenskoj opštini od strane srpskih snaga.

Odbornici iz bošnjačke zajednice izrazili su svoja gledišta o toku preliminarne sjednice.Inicijator o promjeni logoa i odbornik Koalicije Vakat, Ćemailj Kurtiši, kazao je da je, nakon dužeg prolongiranja, ipak učinjen pozitivan korak.

Emilija Redžepi, odbornik NDS-a, istakla je da SO Prizren u obavezi da ispoštuje odluku Ustavnog suda Kosova o logou opštine.



Odbornici Skupštine opštine Prizren odlučili su nakon usvajanja imena članova u svim komisijama i komitetima, da nakon 14 dana, bude održana nova sjednica na kojoj će biti raspravljano o novom izvještaju o izmjeni logoa opštine.
 
Inače, sva dokumenta SO Prizren, od 11. januara, nemaju identifikacioni logo opštine.