Nakon osam mjeseci od početka rada a samo tri mjeseca od zvanične registracije Udruženja za obrazovanje  i razvoj  sporta  (fudbala i šaha) i informatike (FSI) “INTERNATIONAL” do sada je realizovalo nekoliko aktivnosti.

Uspješno završen trenažni proces sa školom fudbala za 2010. godinu, na području Župe koji se privremeno prekida zbog nepostojanja uslova u zimskom periodu a isti će biti nastavljen sa pogodnijim vremenskim uslovima za dva mjeseca. Trening fudbala je obavljan sa djecom i omladinom uzrasta od 7 do 18 godina i to po selima Župe (Rečane, Manastirica, Donje Ljubinje i Gornje Ljubinje) i postignut je zadovoljavajući uspjeh. Treniralo je ukupno 120 djece i omladinaca a njih oko 100 je završilo trenažni proces, tako da su napravljene i uigrane sve selekcije, 8-10, 12-14, 14-16, 16-18, i seniorska ekipa. Uvažavajući globalne uvjete za realizaciju navedenog a posebno vodeći računa o ekonomičnosti kao i druga načela, kao što je načelo da udruženje osnovano radi mladosti i da se njima želi najpogodnije prenijeti svo stručno znanje i iskustvo koje posjeduje školovani trener fudbala dipl. ing. informatike i kibernetike Fadilj Mujovi sa pomoćnom  ekipom, za kandidate iz Župe svakodnevno je izvođena obuka i treninzi po selima eliminišući time i dodatne troškove koji bi nastali dolaskom na treninge u Prizren kao i druge nepogodnosti a posebno gubljenje dodatnog vremena i negativno odražavanje na školske i druge aktivnosti mladih.

Trenažni proces u nastupajućem zimskom periodu će se nesmetano odvijati za kandidate iz Prizrena nacionalno mješovitog sastava ali svakako sa najvećim brojem bošnjačke mladeži i / ili one kandidate koji su u mogućnosti da dolaze sa sela na treninge u zatvorenom sportskom centru “ANDRRA” u Prizrenu sa kojima udruženje izuzetno solidnu suradnju i razumjevanje.
 
Povremenu provjeru postignutih rezultata u obuci-treningu i obrazovanju djece i omladine do sada je vršen  preko ugovaranja i realizacije par, do sada, prijateljski odigranih utakmica sa fudbalskim klubom “DUSANOVO”, “LIRIJA” i “VINER” a koje će se i nadalje odvijati najmanje jednom sedmično radi uigravanja svih selekcija, kao trenutno moguća i najeftinija provjera stečenih sposobnosti. I na ovom polju steknuti su značajni rezultati i sve su bolji.   

ŠAH

Udruženje obavještava sve zainteresovane, koji žele da se bave šahom, usavršavaju ili da poboljšaju koncentraciju, analizu, logiku, kombinatoriku i planiranje bez obzira na pol, prethodno znanje šaha i godine da se po prvi put u našoj sredini-gradu Prizrenu i selu Gornjem Ljubinju otvara šahovska škola pod stručnim nadzorom školovanog  trenera u Njemačkoj i šahiste Fadilja Mujovija. Treninzi će trajati sat i po nedeljno, po metododologiji koja je primenjivana u Nemačkoj.

Sve do sada realizovano i gore navedeno obavljano je uz malu-simboličnu pomoč par pojedinaca u donaciji neophodne i sitne rekvizite za što se Udruženje neizmerno zahvaljuje.
Za pokriće ostalih troškova (svakodnevna putovanja za Župu, te zakup termina na stadionu u Prizrenu “ANDRRA” i u Manastirici) korišćena su sredstva od simbolične članarine članova Udruženja.
Sam rad stručnog tima i ostalih članova Udruženja bio je volonterski kao i pokriće ostalih nedosta-jučih sredstava koja su donirali-dotirali najvecim delom trener kao i neki clanovi Udruzenja.

Ali ovako nadalje je nemoguće raditi, s obzirom da se radi o opstem dobru za našu djecu, njihovu budućnost, a da bi spriječili neželjene efekte: pušenje, alkohol, droga, internet i izolovanost naše zajednice a usput i stvaranje fudbalske tradicije na našim prostorima ovime ujedno i apelujemo na sve Vas
  
POŠTOVANE GRADJANE, UVAŽENI BIZNISMENI PRVENSTVENO PRIZRENA I ŽUPE I SVE VAS NAŠE RADNIKE I POSLOVNE LJUDE U INOSTRANSTVU I SVE KLUBOVE pomognite očuvanju i održavanju ovakvog vida društvenih aktivnosti naše djece i mladeži i ostalih. 

Svojim odazivom i podrškom i volonterskim djelima priključite nam se upisom u članstvo Udruženja kako bismo se omasovili i time lakše realizovali zacrtane nam ciljeve.
Svojom materijalnom podrškom i pomoćju srazmerno Vašoj moći učinićete puno za dalji rad i opstanak sada škole a uskoro i klubova.
Pomoći možete i sami  kako u naturalnom obliku ličnom kupovinom i donacijom u sportskoj opremi (po Vašoj želji i sa natpisom Vaše firme na dresu) i priboru kako bi održavali sto kvalitetnije treninge a takođe i u novčanom obliku. Svaka pojedinačna donacija biće popraćena izdavanjem dokumenta-priznanice kao i knjigovodstveno vođena.
Po potrebi i uz suglasdnost donatora povremeno ćemo izvještavati javnost o svakoj pojedinačnoj i iznosu donacija.     

Telefoni za kontakt: 044 576 123 i 044 388 875, a možete nas kontaktirati i elektronskom poštom na za sada uslužnu E-mail adresu jednog od članova Udruženja: veselj.meta@hotmail.com

S poštovanjem svima,

Dipl. ing. FADILJ MUJOVI, ovlašćeni predstavnik FSI “INTERNATIONAL” - PRIZREN