Konzorcijum “Bechtel & Enka” nastavlja radove prema predviđenoj dinamici. Zvaničnici ove kompanije su izjavili da radovi neće biti obustavljeni ni tokom zime i da će se završavati poslovi na čvrstim objektima.


 
Glasnogovornica kompanije Ela Ruçi je izjavila da se radovi na autoputu Morina-Merdare odvijaju po predvišenom planu i tokom zimske sezone.
 
Fokusiraćemo se u ovoj sezoni na strukturu, proizvodnja betonskih greda se nastavlja prema planu i programu i završena je izgradnja greda za most 5, napređuje sei sa mostom  6 i tako će se nastaviti izgradnja mostova u dužini od 34 kmu prvom sektoru, drugom i trećem”, kazala je Ruçi.
 
Izvaničnici Ministarstva za saobraćaj i telekomunikacije su izjavili da su zadovoljni obavljenim radovima na autoputu od strane konzorcijuma“Bechtel & Enka”.
 
Šef kabineta ministra u ostavci Fatmira Limaja, Endrit Shala je rekao da radovi na autoputu idu prema predviđenom planu i dinamici.
 
Prema njegovim riječimani atmosferski uslovi neće zaustaviti ovu dinamiku. Očekuje se da se izgradnja autoputa završi za 36 mjeseci, ali se još uvijek nezna koliko če ona koštati.