Skupština opština Prizren, svake godine tradicionalno pomaže udruženja proizišla iz rata, invalide i članove porodica palih boraca OVK, kao i socijalno ugrožene građane.


Fahrije Bytiqi, direktor Direktorijata za rad i socijlanu politiku je istakla da je ove godine za ovu namjenu izdvojeno 30 hiljada eura.

“Pored toga, ove je godine 21 porodica dobila pomoć u građevinskom materijalau za obnovu kuća”, kazala je direktorica Bytiqi.

Tjelesne povrede

U popodnevnim časovoma , u selo Blace kod Suve Reke je izbila svađa izmedu rođaka sa prezimenom Kroni.

Kaže se da je osumnjičeni S. Kroni koristeći drvo zadao ozbiljne povrede R. Kroniu, kome je pružena medicinska pomoć na licu mjesta, a kasnije je prebačen u Prizrensku regionalnu bolnicu na daljnje liječenje jer je povrijeda bila prilično ozbiljna i zbog toga je povređeni je zadržan u bolnici, dok je osumnjičeni je zadržan u policijskim prostorijama.

Takođe u selo Ljubižda, dva brata sa prezimenom Bobaj su se posvađala, zbog imovine, gdje je stariji brat povredio mlađeg brata sa drškom sekire. Povređenom je ukazana prva pomoć na licu mjesta i kasnije je smješten u Reginalnu bolnicu u Prizrenu.

Osumnjičenom je poslije obavljenog razgovora određen policijski pritvor.

Udar električnom strujom

Juče, u popodnevnim časovima , u ulici “Besim Shala“ u Prizrenu, radnik koji je radio na izgradnji kuće, slučajno je dodirnuo žice električne mreže visokog napona sa armaturom, gdje ga je struja teško pogodila.

Povređeni je prebačen u Prizrensku regionalnu bolnicu na dalje liječenje, a kasnije i u UKC u Prištini. Ozlijede su bile ozbiljne i povređeni je preminuo u UKCP.