Snijeg koji već par dana pada u prizrenskom kraju i niska temperatura kao da nikoga ne ostavlja ravnodušnim u ovom dijelu Kosova. Sreća da je početak zime pa je najveći broj građana obezbjedio drva za ogrjev, pošto ovdje nema centralnog grijanja iako ga je svojevremeno bilo u naselju Baždarana.


Vozači se međutim suočavaju sa posljedicom na putu, bilo je više udesa sa materijalnom štetom, ali na žalost K. Halimaj iz Poslišta, kako je zvanično saopštila plicija, izgubio je život vraćajući se svojoj kući pješke iz Prizrena. Udario ga je kamion. Vozač, koji je naknadno pritvoren, i nekoliko prolaznika su doveli žrtvu u prizrensku Regionalnu bolnicu i poslije pružanja prve pomoći, povređeni je prebaćen na UKC na dalje liječenje, ali je podlegao povredama i umro. 

U samom gradu mjestimično ima snijega po ulicama.
 
“Kretanje automobilom je dosta teško. Ulice nisu očišćene od snijega. Snijeg pada i treba pažljivo voziti. O tome treba računa da vodi onaj ko je dobio tender“, kaže jedan vozač
 
“Momentalno je dobro, ali imamo problema kada se automobilom krećemo manjim uličicama u gradu“, tvrdi drugi vozač.
 
Direktor direkcije regionalnih puteva inžinjer Ferit Tafallari izjavio je da su svi regionalni putevi prohodni, računajući i one u opštini Dragaš gdje je snježni pokrivač dostigao 15-ak santimetara. Isto je i putni pravac prema prevoju Prevalac i opštini Štrpce. Naravno da se najveća pažnja posvećuje magistralnom putu od albanske granice prema Prištini.
 
Tome u mnogome doprinosi i intercvencija ministarstva za saobraćaj.
 
Iz policije međutim upozoravaju na opreznu vožnju, zimske gume i ostalu zimsku opremu. 
 
Ovakvim vremenskim uslovima najviše se raduju poljoprivrednci koji su na vrijeme završili setvu strnih žita. Snijeg će im, kažu stručnjaci, pomoći da uspješno prebrode ovu fazu razvoja.