Još uvijek u prizrenskoj opštini nema preliminarnih rezultata. Kancelarije velikih albanskih partija su i dalje zatvorene, a na loklanim elektornskim medijima nema naročitih informacija o tome ko je pobjednik na jučer održanim vanrednim parlamentarnim izborima.

Sa druge strane za tri garantirana mjesta Bošnjka u parlamentu Kosova nadmjetala su se četiri politička subjekta iz bošnjačke zajednice: koalicija Vakat, NDS, SDA i BSDAK. Prema, također, preliminarnim podacima izlaznost birača u bošnjačkoj zajedici bila je zadovoljavajuća, sa brojkom od oko sedam hiljada u stotinu birača.

Prema pristiglim podacima sa terena iz bošnjačkih sredina, kojih smo uspjeli prikupiti tekom noći i danas, apsolutni pobjednik u prizrenskom regionu od bošnjačkih partija je koalicija Vakat  sa osvojenih 3778 glasova. Na drugom mejstu je NDS sa 1474, dok je na trećoj poziciji BSDAK sa 925 osvojenih glasova.

Za SDA Numana Balića, u prizrenskom regionu, glasalo je sedamsedesttroje birača, u Dragašu 70, u Prizrenu dva birača.

Ako se uzme u obzir i prvi preliminarni rezultati iz pečkog okruga i dalje bi koalicija Vakat bila u dalekoj prednosti po osvojenim ukupnim glasovima, bezobzira što je u tom regionu SDA osvojila najviše glasova, ukupno 878.

Iako još uvijek nepotpuni podaci, sumirajući osvojene glasove u prizrensko-dragaškom i pećko-vitomirčkom kraju za koaliciju Vakat je glasalo 3748 birača. Za NDS-1474, za SDA - 951 i za  BSDAK je glasalo 925 birača.