U organizaciji Rotari kluba i još nekoliko drugih organiziacija, poput izviđača i planinara u ataru Ljubižda, na putu prema Skorobištu, počeli su pošumljavanje više hektara borove šume koja je prije nekoliko godina izgorjela. Više desetina članova ovog sve popularnijeg i masovnijeg kluba iskoristilo je lijepo vrijeme i zasadila sadnice.

“U opštinskom direktorijatu za poljoprivredu planirali su sami da urade. Mi smo im se ponudili i završićemo ovaj posao sa zadovoljstvom. Na hektar i po površine zasadićemo oko dvije i po hiljade sadnica” - kaže predsjednik kluba Vaton Qipa uz napomenu da će ovaj dio ubuduće zvati “Planina Rotari kluba“.

U ovom klubu su spremni da rade na pošumljavanju i na drugim parcelama, naravno ako je dozvole iz pomenutog opštinskog direktorijata

Veton Qipa kaže da Rotari klubova ima skoro na cijelom Kosovu. Od 2007. kada su klub formirali u Prizrenu dosta su pomagali i pomazu. Imaju 22 člana i to su uglavnom poslovni ljudi.

“ Uz pomoc jednog od Rotari kluba iz Njemačke prizrenskim penzionerima dodjelili smo ljekove u vrijednosti od oko 22 hiljade eura. Dvoje mladih, koji završavaju srednju skolu, otići će u Norvešku na ljetnjoj školi, a ovih dana predaćemo gradskoj biblioteci u Prizrenu oko 250 romana” ponosno kaže Qipa.

On dodaje da, primjera radi, Rotary klub u Uroševcu završava projekat uvođenja vode u tamošnjim školama…

Osnovna prednost Rotarui klubova su druženja, a svakog ponedjeljka u večernjim satima u restoranu Šar u Prizrenu održavaju, kako nagalšava, otvorene sastanke i njima može prisustvovati svako ko želi.