Predsjednik SO Prizren dr. Ramadan Muja je u pratnji generala Enverea Cikaqija, bivšeg komandanta 125 brigade vojno operativne zone Paštrik, te bivših boraca OVK, i čanovima porodica palih boraca i mjestanima sela Landovice i Dobredeljana, jučer su u Dobredeljanu, nadomak Prizrena, prisustvovao svečanom čnu otkrivanja spomenika narodnom heroju Hysniu Morini, borcu 125 brigade operativne zone Paštrik.

“Mi danas uzivamo  slobodu, uzivamo neovisnost, državni suverenitet, i zahvaljujuci prolivenoj krvi ovih koji su se borili za definitivnu slobodu naseg naroda danas smo srecni I ponosni na njih”, kazao je dr. Ramadan Muja predsjeendik SO Prizren.
 
General Enver Cikaqi je u obraćanju prisutnima u Dobredeljanu istakao značaj kako se izrazio velike borbe protiv neprijatelja u vojnoperativnoj zoni Pashtrik

“Sloboda je bila ispred fronta za koju su četiri brigade opretaivne zone Paštrik herojski ratovale protiv onih koji je nisu dali”, kazao je general Cikaqi.

U ime pododice palih junaka govorio je Ramit Ademaj:
 
“Želja porodice palih boraca je da se na svakom mjestu pogibije njihovih članova, makar na simboličan način, najskromnije obilježi njihova borba”, istakao je Ademaj.