Bashkim Morina je uhapšen zbog pokušaja ubistva od 26. marta ove godine iz vatrenog oružja, pošto se sam prijavio policijskim organima.

Policija u saopštenju za javnost ne navodi o kakvom pokušaju ubistva je riječ. Kaže se samo da je konsultovan javni tužilac koji je naložio zadržavanje u policijskom pritvoru. Istraga je u toku.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  

Nedozvoljeno nošenje oružja

Agron i Driton Krasniqi kao i Liridon Raduni su uhapšeni pod sumnjom da su izvršili “ razna krivična dijela”, saopšteno je iz regionalne policije u Prizrenu.

Policija  ih je uhapsila u kafe baru “Besa” nakon dojave jednog građanina. Pretresom je kod njih pronadjen i odruzet jedan pištolj.

O ovom slučaju je obavješten i javni tužilac, i u konsultaciji sa njim osumnjičeni Agron  Krasniqi je zadržan u pritvoru.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Pronađeno neeksplodirano sredstvo

Pripadnici turskog EOD tima uspješno su deminirali elpskozivnu napravu u  ataru sela Gorožup, podno Paštrika.

Mještanin ovog sela u Hasu primjetivši napravu, što je ovdje česti slučaj jer je pogranična zona sa Republikom Albanijom pa je VJ prije i za vrijeme kosovskog rata tu postavila na stotine hiljada mina, prijavio je slučaj policiji. Obavješteni su pripadnici turskog KFOR-a koji su eliminisali napraravu.

U ovom dijelu prizrenske opštine nakon rata povređeno je desetak mještana. Neka sela, poput Miljaj, su stoga pusta. Mnogi od njih već 11. godinu žive kao podstanari, najviše u Prizernu.

UN 4. aprila obilježavaju međunarodni dan borbe protivu mina.