Suva Reka, 24. novembar 2009. - Suvorečka policija jučer je uspjela indentifikovati a potom i uhapsiti trijicu osumnjičenih; Përparima i Gëzima Qerimaja, te i maloljetnika I. N. na osnovu opravdane sumnje da su izvršili krivično dijelo oružanu pljačku nad četvoricom makedonskih državljanja u selu Đinovce, nadomak Suve Reke.

Osumnjičeni su svojim crvenim Mitsubishijem blokirali put, a potom zaustavili putničko vozilo marke Peugot 106 sa makedonskim registarskim tablicama i pod prijetnjom oružja izvršili pljačku.
 
“Jedan od trijice napadača je tekom torture prislonio cijev pištolja na vratu jedne žrtve, dok je drugi udarcem u slepoočnicu onesposbio drugog makednoskog građanina, da bi nakon iznuđenog novca pobjegli sa mjesta događaja”, naveli su makedonski državljani.
 
Jedna od žrtvi je ipak zapamtila brojeve registarskih tablica što je bio dovoljan trag da policija iz Suve Reke identifikuje, a potom i uhapsi, trojicu osumnjičenih; vlasnika restorana “LEO” i dvojicu radnika istog restorana.

Policija u svom saopštenju nije navela o kojoj se svoti opljačkanog novca radi,  već samo da su osumnjičeni pritvoreni i da se protiv njih vodi krivični postupak na osnovu naloga okružnog javnog tužioca.