UŽAS U PRIZRENU

Prostitucija je veoma uznemirujuća pojava koja predstavlja izazov za institucije na Kosovu. Žrtve ovih slučajeva često su bile maloljetne djevojčice, koje su eksploatisali, maltretirali i seksualno zlostavljali uglavnom odrasli muškarci. Za slučaj za koji se sumnja da se nedavno dogodio u motelu između regiona Đakovice i Peći, gdje je policija uspjela da uhapsi tri osobe.

Portal Gazeta Sinjali ekskluzivno saznaje da se trojica uhapšenih sumnjiče da su silovali i omogućili ili prisilili 15-godišnju djevojku na prostituciju

Trojica kosovskih Albanaca su, u periodu od 13. do 15. januara, izvršila krivično djelo silovanje, omogućavanje i primoravanje žrtve na prostituciju, saopštila je Policija Kosova.

Trojica osumnjičenih, sa detaljnim planom, navodno su prvobitno ponudili "pomoć" žrtvi, koja je prije nekoliko dana napustila svoj dom, poveli je svojim automobilom i obećali joj sklonište.

U tom periodu poslali su je u motel, gdje se sumnja da su njih dvoje imali seks sa njom, iako su znali koliko je godina.

Za silovanje 15-godišnje djevojčice sumnja se da je pomagao trećeosumnjičeni, koji se, prema izvorima portala Sinjali, sumnjiči da je organizovao i pomogao žrtvi u svrhu prostitucije - čime je počinio krivično djelo "Omogućavanje ili prinuda u prostituciji”.

Policijske provjere sinoć iza ponoći, na Starom tranzitu u Prizrenu, bile su 'povod' da se slučaj otkrije, jer je automobil u kojem su se nalazila trojica osumnjičenih i oštećena zaustavljen radi provjere.

Osumnjičeni su prvo pokušali policiju prevariti, predstavljajući se kao članovi porodice, ali pokušaj nije uspio i pojavile su se sumnje da su njihovi iskazi lažni.

Prema istim izvorima, nakon što je otkriveno da niko od njih nije u srodstvu, grupa je sprovedena u policijsku stanicu, dok je sa druge strane djevojčica upućena u Regionalnu bolnicu na neophodne preglede.

Protiv trojice osumnjičenih Državni tužilac je odredio mjeru policijskog zadržavanja i pokretanje istrage za dva krivična djela "Silovanje" i "Omogućavanje ili prinuda na vršenje prostitucije".

Žrtvi, čiji identitet nije saopšten, ukazana je ljekarska pomoć.