Nesporazum!?

Onkološki pacijenti iz regiona Prizrena žale se da nisu odredili tačan dan za raspodjelu tabletne terapije za rak, ove decentralizovane službe koja je počela sa radom 30. juna u prizrenskoj bolnici.

Naime, Bolnica u Prizrenu je za ovu uslugu dodjelila bolničku sobu za onkologa i medicinsku sestru sa onkološke klinike koji jednom mjesečno daju tablete pacijentima koje boluju od raka.

Do sada je kod nas liječeno 6 pacijenata 30. juna, petak, a u četvrtak 27. jula još 22 pacijenta.

Upravo zbog toga što nije određen isti dan na kraju mjeseca, nisu svi pacijenti uspjeli dobiti terapiju krajem jula. To potvrđuju i u udruženju oboljelih od raka "Renesansa", gdje zahtijevaju da se precizira radni dan i raspored.

Ovakve pritužbe je primilo i rukovodstvo prizrenske bolnice, koje kaže da organizacija zavisi od onkologije Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova, a ne od njih. Međutim, oni se obraćaju Univerzitetsko-kliničkom centru Kosova radi bolje koordinacije.

Osim danom, postoji i nezadovoljstvo radnim vremenom. Iz "Renesanse" saopštavaju da su se neki pacijenti žalili da nisu zatekli osoblje sa onkološkog odjeljenja Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova poslije 11:30 na dan kada su trebali da odu u prizrensku bolnicu.

Klan Kosova je kontaktirala načelnika Onkologije Ilira Kurtishija, koji je rekao da će ekipa doći u četvrtak ili zadnji petak u mjesecu, ali da će pokušati da zakažu dan uz prethodnu najavu.