Dvadeset studijskih programa

Državni savjet za kvalitetu (DSK) u okviru Agencije Kosova za akreditaciju (AKA) na posljednjem je sastanku odlučio ponovno akreditirati Univerzitet "Ukshin Hoti" u Prizrenu za trogodišnje razdoblje 2023.-2026.

Odluka je donesena na osnovu Izvještaja međunarodnih stručnjaka koje je imenovala AKA za institucionalnu procjenu Univerziteta "Ukshin Hoti" Prizren.

Rektor Univerziteta "Ukshin Hoti" u Prizrenu dr Samedin Krrabaj je odluku o ponovnoj akreditaciji je ocijenio kao dobru vijest koja je rezultat rada i zalaganja svih zaposlenika i studenata univerziteta. Ovom prilikom rektor Krrabaj je na poseban način zahvalio svima koji su pridonijeli ispunjenju akreditacijskih standarda.

On je također zahvalio direktoru AKA, Naimu Gashiju i relevantnim dužnosnicima, članovima DSK-a i međunarodnim stručnjacima za konstruktivnost pokazanu tijekom ovog važnog procesa za Univerzitet "Ukshin Hoti" u Prizrenu.

Vijest o reakreditaciji pozdravili su djelatnici i studenti Univerziteta.

Univerzitet "Ukshin Hoti" u Prizrenu trenutno nudi dvadeset studijskih programa organiziranih na šest fakulteta i bilježi napredak u svim područjima.