Sedamnaesti po redu Oldtimer

Sedamnaesti po redu Oldtajmer festival Prizren 2022. na jednom mestu okupio je oko tridestak ljubitelja starih automobila koji su na pravi način isakazali svoju ljubav, ali kako ističu, i veliku strast prema sve više popularnim oldtajmerima.

"Ponovo sam ovdje u Prizrenu, gradu koji ima veliku dušu i sajne ljude, i koji nas uvijek dočeka na prvi način. Uvijek se radujem kada dolazim ovde jer znam da će nam biti veoma lijepo ali i da ću sresti sve one prijatelje sa kojima pričamo samo o jednoj temi - starim automobilima", kaže Bogdan iz Novog Sada.

"Posljednjih par godina redovno učestvujem na festivalu u Prizrenu, jer sa organizatorima imamo sjajnu saradnju i ovdje se uvijek lijepo osjećamo. Ove godine  ja sam tu sa mojim ljubimcem, starim Volvom iz 1959. godine, i sa kojim sam prošao pola Evrope i nikada nisam imao nikakvih problema, niti kvarova. Nadam se da će tako biti i na dalje", ističe Dino iz Bara.

Organizatori prizrenskog festivala ističu zadovoljstvo kako brojem izlagača, tako i posjetilaca, uz napomenu da ovakvi skupovi imaju za cilj da pre svega zbljižavaju ljude.

"Zadovoljni smo kako sve protiče i koliko se ljudi odazvalo našem pozivu. Ovdje smo da se družimo, uživamo, pričamo o automobilima, i razbijemo neke prepreke koje su nam neki drugi nametnuli", napominje organizator festivala Erhat Oreshka.

Oldtajmer festival u Prizrenu završava se u ponedjeljak za kada je planirana festivalska vožnja od Prizrena do Dursa.