Država i dalje ćuti

Došli su na odmor u svojoj domovini, ali nisu mogli da se vrate u mjesto odakle su došli. To je zbog toga što je njihov ulazak u avion bio onemogućen zbog problema sa kartama.

Blerim Sadrija i Lulzim Gjergjaj čekali su satima na Međunarodnom aerodromu kako bi otputovali za Švicarsku. Razlog je što nema mjesta u avionu kojim su trebali poletjeti.

Iako je Blerim rezervisao kartu prije nekoliko mjeseci kojom je doputovao na Kosovo, danas mu je odbijena karta, jer u avionu nema mjesta. Čak kaže da se osoblje aerodroma veoma loše ophodilo prema njemu.

Istu sreću sa Blerimom dijeli i porodica Gjergjaj koja je danas trebala otputovati istom kompanijom. Četveročlana porodica je u martu rezervirala karte, kojima su doputovali na Kosovo, ali se sada ne mogu vratiti u Švicarsku.

Obje porodice su platile velike sume novca za ovaj put koji je otkazan. I za ovaj iznos oni i dalje nemaju informacije da li će biti nadoknađen.

U međuvremenu, u odgovoru za televiziju Frontal, iz kompanija su rekli da su obje porodice dobile povratne karte za Švicarsku i da će biti nadoknade za ovakav problem. Rekli su i zbog čega nisu svi putnici mogli putovati za Švicarsku, pojasnivši da je avion koji je trebao letjeti imao tehničke probleme, i bili su prisiljeni mijenjati avion.

U posljednje vrijeme, naši sunarodnici imali su problem sa kartama koje su rezervisali, bilo za odmor ili za povratak u zemlje Zapadne Evrope.

Ovi problemi su došli zbog malverzacija i prevara koje su im turističke agencije učinile.