Ovakva stvar se nije trebala dogoditi

Premijer Ramush Haradinaj na konferenciji za novinare govorio je o jučerašnjem incidentu u Prizrenu, povodom 140. godišnjice Prizrenske lige, kada se morao suočiti na bini sa jednom ženom.

Pojašnjavajući svoje djelovanje, on je kazao da, dok je on na vlasti, nikome neće dozvoliti da ometa događaje koje je organizovala država Kosovo.

Neprihvatljivo je da na ovakvom događaju se pojavi neko neprihvatljiv. Bilo je dva rješenja, ili ja kao domaćin ili policija. U interesu je bilo da sve prođe sa manje problema, stoga sam ja preuzeo ulogu, nego da je policija intervenisala.

"Dok sam na ovoj dužnosti, događaj koji organizuje Kosovo, bilo da se radi o ženi ili nekom muškarcu, ili djetetu, bilo ko, ne može niko ometati. Bio je državni događaj, a nažalost, organizacija nije bila kako je trebala biti, te stoga mi je žao moga naroda, ali u mom prisustvu niko neće ometati svečanosti koje organizuje država. Uhapsili smo Đurića kako bismo pokazali da smo država, zaustavili smo Frashera Oseku pred ženom i djecom, a nećemo dozvoliti da jedna žena teroriše jedan narod, a kasnije govoriti bilo je pristojno ili neprostojno. U ovom slučaju bio sam (ne)pristojan. Gest Veselija je bio ispravan, da je ostavio mikrofon pokušavajući da je ispoštuje, ali ne, ona se nije znala zaustaviti te više je nismo mogli čekati", rekao je Haradinaj, prenosi Indeksonline.

Dalje, dodao je da bi, ukoliko bi bio muškarac, djelovao drugačije.

"Da se radilo o muškarcu, drugačije bih postupio. Trebalo bi da se ovoga stide i protokol, i organizatori i policija, što se ovakva stvar dogodila na ovako velikom događaju. Svi će odgovarati, jer na Kosovu nema mjesta šali. Zakletvu smo dali da ćemo biti država", zaključio je on.

/Indeksonline/