Razbojnička grupa

Četvorica Albanaca Xh.Sh. (1982), M.S. (1990), D.H. (rođen 1990) i P.R. (1990), sa prebivalištima u različitim dijelovima Kosova, privedeni su juče zbog krađe u novobrdskoj opštini. Peti osumnjičeni L.A. (1990) poznat je policiji i trenutno se nalazi u bekstvu. Policija za njim traga.

Terete se za pokušaj krađe u skladištu ART-TRADE, čiji je vlasnik Albanac, ali se sumnja da bi mogli da budu izvršioci i drugih slučajeva krađa, saopštila je Policija Kosova, prenosi RTV Puls.
Osumnjičeni su se nalazili u mercedesu, koji je policija zaustavila juče rano ujutru, oko 1.30, a poslije, kako se navodi - dobro organizovanog operativnog rada.
U automobilu su pronađeni - nož sa omotačem, jedna čaura lovačkog oružja, par crnih rukavica i dva šrafcigera, navodi se u saopštenju dostavljenom redakciji RTV Puls.
Osumnjičeni su takođe, kada su videli policiju, iz vozila bacili pištolj CZ, 7.65 mm.
Privedeni muškarci su i intervjuisani, nakon čega su "pronađeni čvrsti dokazi" da su pokušali krađu u skladištu u Stanišoru, dodaju iz PK-a. 
Određen im je 48-časovni pritvor, za krivična dela "kriminalno udruživanje", "držanje u vlasništvo, kontrola i neovlašćeno posedovanja oružja" i "pokušaj teške krađe".
Sredinom marta, mještani Stanišora prijavili su policiji i četiri provalne krađe i četiri pokušaja krađa u ovom selu. Tada su ukradena tri automobila i profesionalni muzički instrumenti. Mještani su potom i pronašli dva ukradena vozila. 
Niz krađa zabilježeno je u novobrdskoj opštini i tokom prošle godine.