Minimalne šanse

Minimalne su šanse da bude parlamentarnih izbora ove godine. Naredne nedelje se očekuje da predstavnci svih političkih partija raspravljaju o ovoj temi na sastanku koji će organizovati najveća opoziciona partija LDK.

Najavljeno je da će se sastanak političkih partija održati naredne nedjelje, u srijedu. Predstavnici LDK su rekli da će svaka politička stranka dobiti zvanično pozinivnice.
Prema njihovim riječima, ako ovaj sastanak, koji ima za cilj da donese odluku o prijevremenim parlamentarnim izborima, bude neuspješan, onda će LDK podneti mociju nepoverenja ovoj vladi.
Ipak, predstavnici plitičkih partija iz vladajuće koalicije su odlučni u tome da ove godine neće biti izbora, ali su većina njih smatrali da treba da učestvuju na sastanku koji organizuje LDK.
Predstavnici svih političkih partija su rekli za "Zëeri" da još nisu odlučili da li će prisustvovati ovom sastanku, ali da u suštini podržavaju sastanke u kojima se raspravlja o bilo kojem problemu u zemlji.
Politički analitičari takođe smatraju da izbori mogu biti naredne godine, zbog toga što se ove godine očekuje rješenje velikih pitanja kao što su Specijalni sud i ZSO.