Zahtjev će biti podnesen tokom dana

Tužilaštvo u Mitrovici najavilo je danas da će sudu podneti zahtjev za pritvor za dva policajca koji su juče uhapšeni zbog sumnje da su zloupotrebili dokaze u slučaju Ivanovića.

Tužilac Njazi Rexha izjavio je za Kallxo da će zahtjev biti podnesen danas tokom dana, ne navodeći nikakve detalje o tekućoj istrazi.

Dva kosovska policajca, D.M. (1970) i Zh.M. (1970), uhapšeni su juče, zbog sumnje da nisu sa pažnjom obezbjedili lice mjesta, nekoliko minuta nakon ubistva Olivera Ivanovića.

Express: Dva policajca uklonila nekoliko dokaza u slučaja ubistva Ivanovića

U međuvremenu, glavni mitrovički tužilac, Shyqri Syla, izjavio je za Express da su dvojica osumnjičenih policajaca na dan ubistva Olivera Ivanovića sa lica mjesta uzeli čauru. Kaže da su pretreseni njihovi domovi i da je čak pronađeno ilegalno oružje.

"Mogu da potvrdim da su juče dva policajca uhapšena zbog sumnje da su manipulisali dokazima. Dok su se istraživale kamere, uzeli su jednu čauru sa lica mjesta. Pretresene su njihove kuće. U jednoj je pronađeno ilegalno oružje. Vjerujem da tužilac ovog slučaja sada podnosi zahtjev za pritvor," rekao je Syla za Express.