Od 1. februara 2018. godine

Njemačka ambasada na Kosovu je najavila da će od 1. februara ove godine u ambasadi biti dodana mogućnost da osobe koje su aplicirale za vizu, bude vraćen zahtjev o odluci za vizu putem poštanskih usluga DHL.

U saopštenju njemačke ambasade rečeno je da će ovim postupkom biti više vremena za prihvatanje zahtjeva za podnosioce viza.

Slanje pasoša putem DHL servisa

Dobit ćete priliku da dobijete svoj pasoš zajedno sa odlukom o zahtjevu za vizu putem DHL poštanske usluge. Ovo vam štedi dugo vrijeme čekanja na pasoš i štedi vam dolazaka po drugi put u sektoru viza, stoji u saopštenju ambasade Njemačke.

Pokretanjem ove nove usluge uklanjamo dnevne proceduru izdavanja pasoša kako bismo dobili više vremena da prihvatimo vaše zahtjeve za vizu. Pasoši će sada biti izdavani jednom nedjeljno, svakog četvrtka u 14:00, po prvi put 08.02.2018. Iskoristite najugodniji način da dobijete pasoš kroz DHL poštansku službu!

Novo vrijeme telefonskih konsultacija

Od 01.02.2018. godine vrijeme za telefonske konsultacije će biti u jutarnjim satima između 9 i 12 sati. Imajte na umu da ne možemo odgovoriti na pitanja o statusu aplikacija na telefonu. Molimo vas, prije nego što nas pozovete, iskoristite informacije na našoj web stranici.