Konferencija “Model Evropske unije Kosovo 2017”

Učesnicima se putem video linka obratila i izaslanica Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunacek, koja je kazala da je liberalizacija viza u rukama Skupštine Kosova

Kvalitativni Institut za istraživanje, analizu i obuku (iCHAT) u saradnji sa "BETA e.V", organizovao je konferenciju “Model Evropske unije Kosovo 2017”, koja se održava u Skupštini Kosova. Više od 100 mladih sa Kosova i iz zemalja članica Evropske unije simuliralo je rad organa EU, javlja Anadolu Agency (AA).

Učesnicima konferencije se putem video linka obratila i izaslanica Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunacek, koja je kazala da je liberalizacija viza u rukama Skupštine Kosova.

Lunacek je pozvala da se na predstojećim izborima na Kosovu 11. juna ne glasa za ljude koji ne garantuju građanima Kosova da će ispuniti dva preostala uslova za viznu liberalizaciju - demarkacija granice sa Crnom Gorom i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Izvršni direktor “iCHat” Besmir Kokollari je pozdravio izbor tema ovogodišnje konferencije, a to su borba protiv terorizma i nasilnog ekstremizma i vizna liberalizacija za Kosovo te naveo da je ovo dobro iskustvo za mlade da se upoznaju sa načinom funkcionisanja organa Evropske unije.