Uhapšeni zbog prijetnje pištoljem

Tužilac nije podigao nikakvu optužnicu protiv predsjednika Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića i on je nakon zadržavanja od nekoliko sati u policijskoj stanici u Leposaviću pušten na slobodu. Isti slučaj je i sa njegovom suprugom, rečeno je jutros Radiju Kontakt plus.

"Nakon do sada sprovedenih istražnih radnji ustanovljeno je da je Aleksandar Jablanović u alkoholisanom stanju, uviđajna ekipa je na licu mjesta, a privedeni se nalaze u prostorijama Policije Kosova u Leposaviću radi preduzimanja daljih mjera", rekao je Bojić.

Aktivisti Srpske liste lepili su predizborne plakate u Leposaviću kada im je prišao Jablanović i izvadio pištolj. Kako je za N1 rekao Slavko Simić iz Srpske liste, Jablanović je vikao aktivistima "Ovo je Kosovo, nije Srbija".

Prema Simićevim riječima, u tom trenutku je naišla patrola interventne jedinice. Dodaje da je Jablanović pokušao da pobjegne, ali ga je policija savladala i uhapsila.

Tužilac nije podigao nikakvu optužnicu protiv predsjednika Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića, koji je kao i njegova supruga, nakon zadržavanja od nekoliko sati u policijskoj stanici u Leposaviću pušten na slobodu.

U toku dana biće nastavljeno procesuiranje ovog slučaja, rekao je regionalni šef operative Policije za sjever Kosova Željko Bojić Radiju Kontakt plus.

Incident se dogodio u centru Leposavića u blizini tamošnje benzinske pumpe.