Porodici uputila saučešće

Nakon sinoćnjeg ubistva u Sjevernoj Mitrovici, stigle su prve osude.

"Najoštrije osuđujem jučerašnji incident u kojem je smrtno stradao M.K. Ovakvi događaji ne doprinose stabilnosti osjetljive situacije u Mitrovici. Pozivam pripadnike EULEX-a, Policije Kosova i sve nadležne institucije i organe da obave valjanu istragu, procesuiraju odgovorne i u budućnosti spriječe ovakve ili slične tragedije", rekla je u kratkoj izjavi za KoSSev, šefica opštinske administracije Adrijana Hodžić.
Porodici preminulog M.K. izrazilla je saučešće.
Muškarac bošnjačke nacionalnosti M.K. podlegao je kasno sinoć povredama u Sjevernoj Mitrovici, nakon pucnjave koja se dogodila u jednoj kafani u Bošnjačkoj mahali. Priveden je muškarac srpske nacionalnosti, osumnjičen da je počinio ubistvo. Uprkos informacijama koji su objavili pojedini mediji, motiv ubistva nije poznat, potvrđeno je za KoSSev u Policiji Kosova.
Za nepunih deset dana ovo je treće ubistvo u Sjevernoj Mitrovici. Prošlog petka u kafiću u Kosovskoj Mitrovici ubijen je 23-godišnji Ermal Kamberaj, a ove srijede pronađeno beživotno tijelo četrdesetosmogodišnjeg Srbina, S.V., u sobi Samačkog bloka u sjevernom dijelu, kada je kao osumnjičena za ubistvo privedena jedna žena.