Ako ne izbrišu Kosovo iz svog ustava

Lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramush Haradinaj, rekao da je vrijeme da neko poništi agendu Srbije kojom se ruga Kosovu. Ističe da je i sam bio žrtva ove agende, jer je više od tri mjeseca bio u pritvoru francuskih vlasti.

U emisiji "Rrokum Rroll" na TV Rrokum, Haradinaj je rekao da bi "trebalo kazati Europskoj uniji (EU), a posebno SAD-u, da mi nismo narod sa kojim neko može da se poigrava i da nam se ruga!", prenosi portal "Express".

"Na ovu temu Evropa ne radi ništa. Zahvalan sam Berlinu, koji je imao jasan stav u vezi mog slučaja, ali kada je u pitanju Brisel, ovo nije fer, jer se na Balkanu EU vidi kao strana koja ne može uvjeriti stranke da donesu teške odluke. Trebalo bi da reaguje Amerika i da Srbiji pokaže njeno mjesto", dodao je Haradinaj.

On dodaje da Srbija treba izbrisati Kosovo iz preambule njenog ustava.

"Ako Evropa i Amerika ne odrade ovaj posao, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da uvedemo reciprocitet, dok oni drže Kosovo u njihovom ustavu, onda je nama da trećinu njihove teritorije uvrstimo u našu teritoriju", rekao je Haradinaj.

"Neće više da se s nama poigrava loš komšija", dodao je Haradinaj.

On je istakao da ukoliko postane premijer, a Srbija za to vrijeme ne izbriše Kosovo iz svog ustava, onda će trećinu teritorije Srbije prisvojiti Kosovu, počevši od Niša.