Ne važe odredbe koalicionog sporazuma

U Demokratskom savezu Kosova (LDK), čiji je lider aktuelni kosovski premijer Isa Mustafa, razmišlja se o bojkotu vanrednih parlamentarnih izbora, piše danas portal botapress.info.

Kako navodi portal pozivajući se na izvor blizak LDK, u toj stranci se "razmatra i mogućnost bojkota prijevremenih izbora koji bi trebalo da se održe 11. ili 18 juna" zbog "činjenice da stranka ne priznaje legitimitet predsjednika Hashima Thaçija, niti odluke koje dolaze od njega".
LDK je juče nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi Kosova saopštila da za tu stranku ne važi nijedna odredba koalicionog sporazuma sa Demokratskom partijom Kosova (LDK) i da shodno tome ne priznaju Hashima Thaçija za predsjednika Kosova. Thaçi je za predsjednika izabran na osnovu koalicionog sporazuma PDK i uz svestranu podršku LDK.
Predstavnici LDK nisu učestvovali na sastanku koji je jutros zakazao Thaçi u okviru konsultacija za utvrđivanje datuma održavanja prijevremenih parlamentarnih izbora.
Predsjedništvo LDK danas će na sastanku odlučiti o narednim koracima koje treba preduzeti u situaciji nastaloj poslije jučerašnjeg opoziva Vlade Kosova.